Nyheter

RSS Aftonbladet:

CassieAgnetha FältskogAndreas JohnssonBeyonceYstad 103.9
JUST NU SÄNDS
SOM SPELAR
HOLLY VALANCE - Naughty Girl
Tisdag 28 Mar, 2017
Annonser

30/10-15 Fredagskocken

IMG_3718 IMG_3720

Halloween med fredagskocken Max Grym

Pumpakärnorna:
Tvätta kärnorna och rensa bort allt fruktkött. Lufttorka en stund. Lägg kärnorna på en plåt med lite olja och salt. Rosta i ugnen på 200 grader i ca. 10 min.

Fruktköttet:
Baka pumpan i ugnen på 150 grader tills köttet är mjukt. Mixa med smör och salt till en slät pure. Använd puren som ett tillbehör eller som en grund till t.ex. en risotto.

Recept på pumparisotto med smörad svartkål & rårörda lingon

Du behöver:

  • Carnaroliris eller avorioris.
  • Pumpapuren
  • Svartkål
  • Lingon
  • Grönsaksbuljong
  • Vitt vin
  • Socker
  • Schalottenlök
  • Smör
  • Parmigiano
  • Salt & peppar
  • Olivolja

Gör såhär:

– Värm grönsaksbuljong,

– Hacka schalottenlöken och fräs den på låg värme i rikligt med olivolja.

– Rör lingon med socker tills sockret löser sig.

– Tillsätt riset och fräs till det får ett genomskinligt skal.

– Ner med vitt vin och låt det koka bort.

– Tillsätt varm grönsaksbuljong. Rör ofta. Det är när du rör som kornen slår i varandra och stärkelsen kommer ut, därav blir den krämig.

– När buljongen kokat bort så häller ni i ett par dl till. Fortsätt såhär tills riskornen blir al dente.

– Häll i pumpapuren, parmigiano, olivolja. Smaka av med salt & peppar.

– Bräsera svartkålen i rikligt med smör, krydda med salt & peppar.

– Servera risotton med svartkålen och lingonen.

Happy Halloween! /Fredagskocken Max Grym

 

Kontakt
Kontakta reklamavdelningen

Allmänna frågor

Radio Active
Sixten Sparres gata 2B
271 39 Ystad
E-post: info@radioactive.se

Lyssnarservice

Generellt nr: 010-102 25 00 Studion telefon: 0411-55 74 90
Lyssnarlinjen (telefonsvarare): 0411-55 74 99
Trafik & service telefon: 0411-55 74 90

Stäng

Skicka e-post