Nyheter

RSS Aftonbladet:

Avril LavigneAlanis MorisetteAC/DCAshley TinsdaleYstad 103.9
JUST NU SÄNDS
SOM SPELAR
JAN WAYNE - I Touch Myself
Lördag 27 Maj, 2017
Annonser

Lite Närmre Helg

med

Full fart mot helgen – en perfekt avslutning på arbetsvecka!

Fredagar 14-18 med programpunkter som Fredagskocken, Fokus och Boktips.

 

Missade du Lite Närmre Helg?
Här kan du lyssna på programmet.
Programmet finns tillgängligt tio minuter efter att programmet sänts.

Art Bassfunk

Fantastiskt energifyllda Art Bassfunk som består av, från vänster, Cornelius Löfmark, Mikael Jepson och Jens Andersson intervjuades av Julia kring deras två nya låtar samt en tävling som ni finner på Facebook och Instagram.

Kommentera

Active testar - Chokladbiten i Ystad

I  dagens Active testar var vi på besök hos Chokladbiten i Ystad.
I fabriken tillverkas choklad i olika storlekar och smaker. Allting är ekologiskt och görs helt förhand.
Jimmy och Julia fick testa på att göra dessa goda chokladklubbor som ska doppas i mjölk

Kommentera

Radio Active testar 16/12: Baka pepparkakor

 

Varje jul bjuder Barbro Nilsson från Ystad oss på mumsiga pepparkakor. I dagens ”Radio Active testar” är vi på besök hemma hos pepparkaks-Barbro för att lära oss att baka.

 

Kommentera

Radio Active testar: dreja

I veckans ”Radio Active testar” gick Jimmy och Julia i drejskola hos Anja Nyberg, LerAN’s Konsthantverk i Ystad. 

drej1   drej6drej11

drej10 drej12drej8

Kommentera

Radio Active testar: Strongman

God eftermiddag! Idag kl.15:20 har vi premiär för vår nya programpunkt ”Radio Active testar”. I dagens avsnitt går vi i Strongmanskola hos Isa Olsson, Massive Performance i Sjöbo.
Har du förslag på grejer vi kan testa? Mejla redaktion@radioactive.se. Gärna något utmanande!

 

15033579_10154243824754773_1703820191_n 15058787_10154243825279773_585415786_n  15129787_10154243825394773_477592102_n15139673_10154243825319773_1714124188_n 15134482_10154243824699773_1946549148_n  15151276_10154243824964773_182182423_n

 

 

Kommentera

Fredagskocken 2016-04-29

Inkokt rabarber med sabayonne och lite lakrits om så önskar
——————————————
Enkelhet med en stor uns vår, oftast räcker det.

Rabarber

Skala rabarbern och dela den i 10 cm stavar eller vilken längd som önskas. Lägg upp dem i en ugnssäker form. Koka en lag av rabarberskalen lite vit vin, socker vatten, stjärnanis, lite kanel, vanilj och lite citronskal. Låt lagen stå och dra. Sila lagen och slå den varm över rabarbern, täck formen med plastfolie och kör i ugnen på 90 grader i 15-20 minuter. Tills dem mjuknar helt enkelt.

Sabayonne

4 st äggulor
4 msk socker
4 msk marsalvin

Vispa ihop i en bunke och slå sen massan luftigt och tjock över vattenbad. Det gäller att vispa ständigt och rejält.

Lägg upp rabarber, klicka på sabayonne och bränn av med en gasolbrännare. Släng på lite lakritspulver.

Kommentera

Mimi Werner

IMG_0143    juu
Radio Actives reporter Julia Ekelund & Mimi Werner

 

Vi ringde upp Mimi Werner för att prata om livet efter mellobubblan, EPn ”Here we go again” och om turnén i sommar tillsammans med Brolle och Charlotte Perrelli.

 

Kommentera

Fokus 4/3-16

 

455

Idag gästades Fokus av Mattias Salomonsson. Han berättade om sin fantastiska resa som han gjort tillsammans med PT- Annika. Mattias har med hjälp av Annikas vägledning lyckats tappa 23kg.

Lyssna till inslaget här:

Fokus sker i samarbete med Helsunt & Breeze Fitness

helsunt breeze

 

 

 

Kommentera

Fredagskocken 4/3-16

Örtagård

Nu närmar sig odlingssäsongen med stormsteg! Så det är dags att planera!

Idag pratar vi om att alla förtjänar en örtagård oavsett om plats finnes eller ej.

Det är så otroligt gott med egna fräscha örter och dem är framförallt lätta att ta hand om. Vill man inte köpa fröer och börja från början så finns det små finna plantor att köpa, så hoppar man över ett par steg i processen. Åbergs trädgård anser jag att ha dem finaste och starkaste plantorna i Ystad.

Räds ej, dem är lättodlade. Dem behöver en varm och solig plats. 

Det bästa är en pallkrage i trädgården med varför inte lite hinkar utspridda i trädgården eller på balkongen. Ett par balkonglådor kanske. Även inomhus går bra på en solig fönsterkarm. Lucker väldränerad jord, varmt och soligt. Lätt som en plätt!

De mest användbara örterna då

Timjan

Rosmarin

Persilja

Dragon

Dill

Koriander

Salvia

Gräslök

Libbsticka

Oregano

Basilika

Maten kommer smaka ännu bättre! Behandlar man dem rätt så behöver man inte snåla när säsongen väl är där, eftersom det kommer krylla av örter. Det som blir över torkas eller fryses så klarar ni er till nästa fräscha ört året efter. 

Tänk alla kalla såser ni kommer göra, den nyslagna bearnaisen med med färsk mjäll dragon, dem rostade rotfrukterna eller betorna, grytorna och såserna.

Och att inte tala om krondillen som tittar upp till hösten, eller dem vackra gräslöksblommorna att garnera sommarsalladen. Varför inte fylla salladen med hackade örter. 

Korianderfrön och korianderstälkar!

Grava fisk med den goda dillen och hovmästarsåsen med mycket dill(som det ska vara) 

Er egen örtagård kommer ge er en superkraft i köket! Förmågan att inte behöva snåla där det behövs.

Allt gott,
Fredagskocken Max Grym

Kommentera

Fredagskocken 26/2-16

Brorsans asiatiska oxsvansoppa

En soppa var det:
Ungefär så här, lägg till och dra ifrån som ni tycker. 

Svansen i vattnet och sen ner med resten helt oskalat och rensat, möjligen aningen avsköljt, roligast att laga lite slarvigt!

Banka ett par citrongräs. 

Skiva ingefära, en hel del. 

Några klyftor vitlök, knösade av kniven med skal o allt. 

Ett par lökar, nerskivade. 

Brukar ha i infrusna med koriandetrötter som jag sparat sen tidigare. 

Morötter

Purjolök

Något lagerblad, otippat kanske?

Limeblad i SMÅ mängder

Tamarind, brukar ha torkad frukt men det finns tamarindpasta. 

(Inslag av fredagskocken: Tamarind är en en tropisk frukt som tillhör ärtväxterna. Frukterna ser ut som bönskäror och smakar syrligt men fruktigt.)

Kan kryddas med nejlika och stjärnanis om man vill ha lite Vietnamesisk känsla över det hela. 

Kokas tills köttet ramlar av från kotorna. 

Rensas sen från knotor

Kokar sen buljongen en bra stund (timmar) utan kött men med benen. 

Buljong silas av och får sen en sista tusch av fisksås, lite soja om det behövs och risvinäger för extra syra. 

Får ett snabbt uppkok  vid servering.

Brukar sen bygga upp en skål med kött och valfritt grönt, häller sen på den heta buljong. Alternativt med en lunta tunna och blötlagda risnudlar.

Garnera med:

Hackad färsk chili

Färsk koriander

Har även stekt tunt skivad vitkål ganska hårt som garnityr, riktigt gott. 

Frågor på det?

Med vänliga hälsningar, Andreas (brorsan) 

Kommentera

Fredagskocken 19/2-16

IMG_0251

Kalixlöjrom!

Sveriges röda guld från bottenviken.

Kalixlöjrommen är ursprungsskyddad och siklöjan får enbart fiskas mellan Haparanda norra skärgård till strax söder om Piteå.

Siklöjan då och dess världskända delikatess. Siklöjan tillhör släkten laxfiskarna men är relativt små och blir sällan större än 20 cm. Lever i det bräckta vatten som blir alldeles vid kusten i bottenviken där de mäktiga norrlandsälvarna mynnar ut i havet.
Varje hona bär på cirka 2 teskedar rom.

Varför är det en sådan delikatess?
Jo, pågrund av dess rena men fylliga smak av hav och mineral.
Den är torr och fast i konsistensen. Men det otroliga med konsistensen är att romkornen spricker utan seghet och fyller gommen med välbehag.

Hur äter man denna delikatess?
Så enkelt som möjligt.
Tillsammans med blinier, rårakor, tunnbröd, brioche, toast eller varför inte en frasvåffla!
Men egentligen till nästan vad som helst.

Innan man äter den så ska man låta den hänga av i en finmaskig sil några timmar i kylen.
Kommer ofta i kombinationen citron, dill, finhackad rödlök och gräddfil eller créme fraiche.

Råraka

1 stor fast potatis per person
Salt och peppar

Skala och riv potatisen. Pressa ur all vätska som går ur potatisrivet. Salta och peppra. Forma till platta ”plättar” och stek på medelhög värmen i olja. Låt ligga på en bit papper efteråt och rinna av.
Servera med kalixlöjrom, citron, créme fraiche, rödlök och dill.

Kalixlöjrom är en dyr delikatess men ack vilken upplevelse, å andra sidan, vilken delikatess kommer inte med ett högt pris.

/Fredagskocken

Kommentera

Fokus: 19/2-16

annikaannika

Idag gästa barnmorskan och tränaren Annika Rasmusson Fokus för att prata om alla fördelar med att träna under en graviditet.

Vet du att du inte bara underlättar din förlossning och tiden efter förlossning om du hållit igång med träning, utan bebisen i magen får även ta del av de goda endorfinerna (mår bra hormon) vid träning. Du får bl.a. en starkare moderkaka, bättre blod genomströmning till bebisen.

Lyssna till inslaget här:

Fokus sker i samarbete med Helsunt & Breeze Fitness.

helsunt  breeze

Kommentera

Boktips 5/2-16

20160208

Idag boktipsa Lena och Kristina från Ystads bibliotek. Två spännande böcker. ”Sekten på Dimön” av Mariette Lindstein & ”De försvunna” av Caroline Eriksson.

Inslaget finns att lyssna på här:

 

 

 

Kommentera

Fokus 29/1-16

annika

Veckans lyssnarfråga till Annika:
”Jag har börjat få gubbmage och vill gärna få bort den. Jag inte råd att gå på gym och vill inte träna bland människor. Finns det någon övning jag kan göra hemma?”

 

Fokus sker i samarbete med Helsunt & Breexe fitness.

helsunt breeze

 

 

Kommentera

Boktips 29/1-16

160129b

Sara och Roger från Ystads bibliotek berättade idag om en ny bokklubb för unga vuxna (fr 18 år). De träffas en gång i månaden, pratar böcker och fikar. Första träffen är 11/2 och då delas boken ”Himmelstrand” av John Ajvide Lindqvist ut.

Lyssna till inslaget här:

Kommentera

Boktips 22/1-16

ylva

Ylva Petersson boktipsa idag om ”Hägern” av Lise Tremblay & ”Drottningen vänder blad” av Alan Bennett. Hon berättade också om Ystad biblioteks bokbuss. Mer info om den finner du här:
https://www.biblioteksso.se/web/arena/bokbussen

 

Kommentera

Fredagskocken 15/1-16

Idag pratade vi om matminnen från barndomen. En maträtt som vi pratade om var inbakad kassler.

Du behöver:

– Smördegsrulle
– 1 kg kassler
– 2dl creme fraiche
– 200g färskost
– Vitlök, salt, peppar

Gör såhär:
– Skiva kassler  i 1,5 cm skivor, låt dem sitta ihop
– Blanda färskost, creme fraiche , kryddor och vitlök
– Lägg ostmassan mellan varje skivan
– Linda in kasslern i smördeg
– Pensla med ägg
– Grädda 200 g i cirka 20 min

 

 

Kommentera

Fredagskocken: Afrikansk gryta & chapati

Idag bjöd Fredagskocken på vegetarisk afrikansk gryta & chapati. Receptet finner du här nedan:

Du behöver:

Gryta:

  • En stor gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 st sötpotatis
  • 1/2 rotselleri
  • 5 dl kikärtor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 burk krossad tomat
  • 3 msk jordnötssmör
  • 1-2 st lime
  • salt & peppar
  • Curry
  • chilipulver
  • Garam masala

Chapati:

  • 700 ml vetemjöl
  • 300 ml varmt vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 tsk olja

Gör såhär:

Gryta

  • Finhacka gul lök, vitlök och chili.
  • Fräs detta i olja i en rejäl gryta
  • Tillsätt de torra krydderna och hetta upp lätt, utan att ta färg.
  • Tillsätt kokosmjölken och den krossade tomaten. Låt detta puttra i några minuter.
  • Under tiden kan du skala och tärna ner rotsellern och sötpotatisen ner i grytan. Låt puttra i lugn och ro.
  • Tillsätt jordnötssmöret och låt grytan koka tills potatisen och sellerin har mjuknat.
  • Smaka av del hela med ev. mer kryddor, salt, peppar och limesaft.

Chapati:

  • Blanda allt till en klibbig deg i en bunke.
  • Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda den i 10 minuter. Tillsätt mjöl tills den slutar klibba. Degen ska fortfarande vara mjuk och elastisk.
  • Dela upp degen i 8 bitar, och låt den vila i 20 min.
  • Kavla ut degklumparna till cirklar som passar i en av era stekpannor.
  • Stek bröden i en oljad panna 2-3 min på varje sida.

Doppa de nygräddade chapatibröden i den kryddiga grytan. Mums! /Fredagskocken, Max Grym

 

 

Kommentera

Fokus: TÄVLING!

annikafokus2

Vill du komma i form? Nu ger vi dig chansen att vinna 1 timme med personliga tränaren Annika Nilsson. I denna timme ingår screening, en analys av ditt rörelsemönster som ligger till grund för att kunna vägleda dig mot att uppnå dina mål inom träning.

Varför vill du vinna en PT-timme? Mejla en kort motivering till julia@radioactive.se senast 13/1-16

Hör Annika Berätta mer i programpunkten Fokus:

Mer från Fokus hör du fredagar 16:20 i Radio Active. Sker i samarbete med Helsunt och Breeze Fitness.

helsunt breeze

Kommentera

Fokus 18/12

annika

I dagens avsnitt av Fokus svarar Annika på lyssnarfrågan:
”Inför ett löppass på en mil, vad ska jag äta och hur lång tid innan? Känner mig ofta tung i magen när jag springer.”

Lyssna till avsnittet här:

Glöm inte bort att du har chans att vinna en PT-timme med Annika. Skicka en kort motivering till varför du vill vinna till julia@radioactive.se senast 6/1-16.

Fokus sker i samarbete med Helsunt & Breeze Fitness.

Kommentera

Sommarteatern i Ystad 11/12-15

sommarteater

Dagens fredagsgäster var Kalle & Elise från Sommarteatern i Ystad. De berättade om julshowen ”(suck) Då va´de´jul igen…” som har premiär imorgon på Ystads Teater.

 

Kommentera

Fredagskocken 20/11-2015

IMG_3943

Tjena! Fredagskocken Max Grym här. Idag prata vi om den unika råvaran tryffel. Tryffel är en underjordisk svamp som behöver tryffelhundar och tryffelsvin för att hittas.

Tryffel finns i svart och vit. Den vita är den mest aromatiska och smakrikaste. Det finns svensk tryffel i form av gotländsk sommartryffel på Öland och Gotland.
Det går att odla egen med hjälp av hasselträd injicerade med tryffelsporer. Men man får dock vänta i minst 7 år för att få någon skörd och 12 år för lite rikligare. Tänk på att ni måste bo i växtzon 1 eller 2.
Förvara tryffeln i en tättslutande burk med fuktig duk. Den trivs bra smakmässigt med mjöl, ägg och fett. Bästa sättet att äta den, är riven eller hyvlad på färsk pasta med smör och rikligt med parmigian-reggiano. Mums!
Trevlig helg! / Grym

Kommentera

13/11-15 Fredagskocken: Råbiff

  m1

RECEPT RÅBIFF

Du behöver:
Finskuret, finhackat eller finmalet nötkött (oxinnanlår)
Finhackad rödlök
Finhackade inlagda rödbetor
Dijonsenap
Kapris
Äggula
Pepparot
Rapsolja
Salt och peppar

Gör såhär:
Blanda allt, krydda väl och lägg upp på ett kärleksfullt sätt! Exempel på garnering: Jordärtskockschips, syrad rödlök, dijonaisse (majonäs gjord på dijon), något grönt.

Trevlig helg! /Max Grym, Fredagskocken

m2   m3

Kommentera

Boktips Ystads bibliotek - 13 november 2015

Ylva Peterssons boktips idag: Vinterträdet av Ellen Matsson & Augustiresan av Anna Fredriksson.

IMG_3859

Kommentera

Fokus: Träningsvärk - 13/11-15

Idag var ämnet i Fokus träningsvärk. Gustav gästade studion som ett levande exempel, då han piper om att han har ont överallt efter sin ”comeback” på gymmet.

Fokus sker i samarbete med Breeze Fitness & Helsunt.

IMG_3852

Kommentera

30/10-15 Fredagskocken

IMG_3718 IMG_3720

Halloween med fredagskocken Max Grym

Pumpakärnorna:
Tvätta kärnorna och rensa bort allt fruktkött. Lufttorka en stund. Lägg kärnorna på en plåt med lite olja och salt. Rosta i ugnen på 200 grader i ca. 10 min.

Fruktköttet:
Baka pumpan i ugnen på 150 grader tills köttet är mjukt. Mixa med smör och salt till en slät pure. Använd puren som ett tillbehör eller som en grund till t.ex. en risotto.

Recept på pumparisotto med smörad svartkål & rårörda lingon

Du behöver:

  • Carnaroliris eller avorioris.
  • Pumpapuren
  • Svartkål
  • Lingon
  • Grönsaksbuljong
  • Vitt vin
  • Socker
  • Schalottenlök
  • Smör
  • Parmigiano
  • Salt & peppar
  • Olivolja

Gör såhär:

– Värm grönsaksbuljong,

– Hacka schalottenlöken och fräs den på låg värme i rikligt med olivolja.

– Rör lingon med socker tills sockret löser sig.

– Tillsätt riset och fräs till det får ett genomskinligt skal.

– Ner med vitt vin och låt det koka bort.

– Tillsätt varm grönsaksbuljong. Rör ofta. Det är när du rör som kornen slår i varandra och stärkelsen kommer ut, därav blir den krämig.

– När buljongen kokat bort så häller ni i ett par dl till. Fortsätt såhär tills riskornen blir al dente.

– Häll i pumpapuren, parmigiano, olivolja. Smaka av med salt & peppar.

– Bräsera svartkålen i rikligt med smör, krydda med salt & peppar.

– Servera risotton med svartkålen och lingonen.

Happy Halloween! /Fredagskocken Max Grym

 

Kommentera

Fokus 23 oktober

Idag pratade Fokus-Annika om olika bollövningar. Hon svarade även på en lyssnarfråga om begreppen ”osötad” ”osockrad” osv.

Fokus sker i samarbete med Helsunt & Breeze fitness. 

Fokus 23 oktober:

Kommentera

Fredrik Andersson, kulturpristagare i Ystad kommun

 

FullSizeRender  151020

Årets kulturpristagare i Ystad kommun Fredrik Andersson minglade in i studion. Vi pratade bland annat om vad Badpojken har på gång framöver. Mycket annat på gång hos Cardiac studios. Håll öron och ögon öppna!

Kommentera

VA ROCKS - 16 oktober 2015

IMG_3575

Lite närmre helg gästades idag av bandet VA ROCKS. Bandet startade för snart 10 år sedan och har sedan dess spelat på bl.a. Sweden Rock och agerat förband till The Poodles, Lillsyster, Abramis Brama m.fl. Nu är de aktuella med singeln ”Bluesman” tillsammans med Pontus Snibb (Bonafide).

Kommentera

Fredagskocken: confiterat anklår med persiljerotsporé, tranbärspicklade röda steklökar och Choucroute - 9 oktober 2015

kock

Fredagskocken bjöd den här veckan på ett fantastiskt confiterat anklår med persiljerotsporé, tranbärspicklade röda steklökar och Choucroute.

Så här lagar du rätten:

Confiterat anklår:

+ Salta anklåret med grovslat i några timmar.
+ Skölj av saltet och torka av ankan.
+ Smält ankfett i en ugnsform, lägg i anklåret, timjan, vitlök, svartpeppar och lagerblad.
+ Lägg aluminiumfolie på formen och kör den i ugnen på 80-100 grader i 8-12 timmar.

Persiljeretspure:

+Skala och slanta persiljerot.
+ Koka i mjölk till persiljeroten är jättemjuk.
+ Mixa i blender med smör, salt och lite citronsaft.

Choucroute:
+ Reducera vitt vin, viltvinsvinäger och äpplemust i en gryta. Lägg även i timjan, svartpeppar, salt och lagerblad.
+ Skär ner spetskål och brässera till det mjuknar. Smaka av med salt, peppar och citron.
+ Vid värmning, tillsätt smör.

Tranbärspicklade röda steklökar:
+ Skala röda steklökar.
+ koka med tranbär.
+ Dela lökarna på mitten och släng ner dem i lagen. Ge dem ett uppkok.
+ Ner med lökarna och lagen i en glasburk och stäng locket.

Njut!

Kommentera

Fokus - Utomhusträning - 9 oktober 2015

Vi fortsätter att tipsa om utomhusträning i programpunkten Fokus med Annika Nilsson, Helsunt & Breeze fitness.  Idag fokuserar vi på övningar för överkroppen.

Kommentera

Fredagskocken: Pumpsoppa - 2 oktober 2015

IMG_3474

FREDAGSKOCKENS PUMPSOPPA

Du behöver:

  • Butternutpumpa
  • Grönsaksbuljong
  • Gul lök
  • Morot
  • Vitt vin
  • Smör
  • Grädde
  • Torkad ingefära
  • Cayennepeppar
  • Citron
  • Salt & peppar

Gör såhär:

– Dela pumpan på mitten och gröp ur kärnhuset med en sked.
– Lägg den med skalet uppåt på en plåt och rosta i ugnen på 200 grader tills de är riktigt mjuka. (Det gör inget om skalet blir mörk)
– Hacka ner lök & slanta morot.
– Fräs detta i smör tills löken mjuknar. Tillsätt lite ingefära och cayennepeppar.
– Släng på lite vin och reducera ner.
– Häll på grönsaksbuljong och koka morötterna mjuka.
– Nu borde både pumpa och morot vara mjuka. Om så, gröp ur fruktköttet ur pumpan och mixa med buljongen till en slät massa.
– Häll på grädde tills soppkonsistensen uppnås och koka upp. Smaka av med salt, peppar och citron. Eventuellt en klick smör.

Smaklig spis! /Fredagskocken Max Grym

Programpunkten Fredagskocken sker i samarbete med Bryggeriet i Ystad. 

Kommentera

Boktips Ystads bibliotek - 2 oktober 2015

IMG_3468

Tellervo tipsade idag om boken ”Lyckligt lottad” av Amy Bloom. Fler boktips från Ystads bibliotek får du nästa fredag 17:20.

Kommentera

Fokus - Utomhusträning - 2 oktober 2015

I veckans avsnitt av Fokus med Helsunt & Breeze Fitness är temat utomhusträning. Annika Nilsson visar i denna video några enkla övningar du kan göra ute i friska luften. Spring & hopp i uppförsbacke, knäböj i olika positioner och utfallssteg.

Kommentera

En dag för Värdens barn - Lite närmre helg 2 oktober 3

Thomas Persson berättade om ”En dag för Världens barn” som är på söndag 13-17 i gymnastiksalen på Simrislundskolan. Hoppborg, godisregn, minidisco, tipsrunda m.m.

Lördag 10 oktober är det dags för barnloppis på Tuna Busland i Sjöbo. Anmäl er till: telefon: 0722768793 eller mejl: nyheter7.se@sjobo.nu

IMG_3469

Kommentera

Bröllop Österlen - Lite närmre helg 2 oktober

IMG_3473

Rebecca Wallin och Frida Jönsson från nätverket Bröllop Österlen gästade Lite närmre helg och berättade om Bröllopsmässan som är på Kronovalls vinslott på söndag. Mer information om Bröllopsmässan hittar ni här: www.brolloposterlen.se

 

Kommentera

Lite Närmre helg - v.39

BOKTIPSET YSTAD BIBLIOTEK – 17:20

IMG_3334 (1)

 

Ingrid Borg boktipsade idag om böckerna ”Lycke” av Mikaela Bley och Usain Bolts självbiografi. Nytt boktips från Ystads bibliotek hör du nästa fredag 17:20.

Klicka här för att höra inslaget 

Kommentera

Lite Närmre Helg - v.38

Denna härliga höstfredag hann vi med en himla massa. Först kom Sara Rubin, ordförande i Sjöbo handelsklubb, och pratade om Sjöbodagarna nästa helg.

sara

Inslaget hör du här

Sen svängde Kristian och Anders från Marsvinsholm/Pan förbi. Vi pratade om kvällens elitseriepremiär och innan de gick kramades vi som riktiga brottare.

brottning

Inslaget hör du här

Så klart blev det också träningssnack med Annika.

FOKUS

Inslaget hör du här

Och Sara Söderberg från Ystads bibliotek kom och pratade om skräck och zombies.

boktips

Inslaget hör du här

Och innan vi stängde Lite Närmre Helg-butiken kom Jane Jarl och jubileumspratade.

jane

Inslaget hör du här

Nu tar vi helg!

Ciao

Kommentera

Lite Närmre Helg - v.37

FOKUS – ANNIKA NILSSON – 16:20

Ni har säkert sett ”Plankan 30 dagars utmaning” på Facebook. Här ger Annika Nilsson tips på andra plankversioner där man får en mer dynamisk rörelse. Fokus sker i samarbete med Helsunt och Breeze Fitness.

Klicka här för att höra inslaget

FREDAGSKOCKEN – MAX GRYM – 15:20

IMG_2775 (1)

Idag käka jag och Fredagskocken chili. Santa Lucia Island, Lemon drop och Blue Christmas. Hett, men gott! Blev du sugen på Chili con carne, så bjuder Max på ett recept i dagens avsnitt av Fredagskocken.

Klicka här för att för att höra inslaget 

Du behöver:
– Högrev
– Gul lök
– Vitlök
– Chili
– Öl
– Rökt paprika
– Spiskummin
– Koriander
– Apelsin
– Krossade tomater
– lite mörkt muscovadosocker

Gör såhär:
Skär ner högreven. Blanda allt i en gryta och bräsera tills köttet faller isär. Smaka upp!

BOKTIPSET – YSTAD BIBLIOTEK 

IMG_3021 (1)

Tellervo från Ystads bibliotek boktipsade idag om två böcker av författaren Karolina Ramqvist, ”Flickvännen” och ”Den vita staden”. /Julia

Klicka här för att höra inslaget

FREDAGSGÄSTEN – YSTAD EXTREME 

IMG_3023 (1)

Kristian Ortner besökte studion och berättade om Ystad Extreme hinderbana där vind, vatten, eld och jord utgör hinder. Starten går kl 12.00 imorgon på stranden bakom Ystad Saltsjöbad.

Klicka här för att höra inslaget

 

Kommentera

Lite Närmre Helg - v.36

FREDAGSKOCKEN – MAX GRYM – 15:20 

IMG_2773

Idag snackade Fredagskocken om skogens guld. Han hade tyvärr inte haft turen att hitta några kantareller att ta med till studion. Men kantareller ser ut såhär. Typ.

Klicka här för att höra inslaget

FOKUS – ANNIKA NILSSON – 16:20

FOKUS

I programpunkten Fokus snackar vi träning & hälsa med vår personliga tränare Annika Nilsson, Helsunt, Breeze fitness. I dagens avsnitt pratade vi bl.a. om mina och Görans ”syndardagar”.

Klicka här för att höra inslaget

BOKTIPSET – YSTAD BIBLIOTEK -17:20

IMG_2854

I dagens boktips från Ystads bibliotek pratade Lena Malmquist om böckerna ”Låt vargarna komma” och ”Extremt högt och otroligt nära”.

Klicka här för att höra inslaget

Kommentera

Lite Närmre Helg - v.35

FREDAGSGÄSTEN 14:20

IMG_2770

Dagens fredagsgäster var Armand & Viktor från Österlen Open House. De berättade om deras pingisturnering lördagen den 5 september.

Klicka här för att höra inslaget

FREDAGSKOCKEN – MAX GRYM 15:20

maxeko

I dagens avsnitt av Fredagskocken var temat ”närodlat”. Max bjöd på karré från Karlfälts Gård. Han hade också med sig betor från Lavelund och potatis från Böste.

 Klicka här för att höra inslaget

FOKUS – ANNIKA NILSSON 16:20

goran_stark

Muskler omvandlas till fett när man slutar träna? Om man inte får träningsvärk då ger inte träningen något? Sant eller falskt? Dessa myter besvarade Annika Nilsson, Helsunt, Breeze Fitness Ystad.

Klicka här för att höra inslaget

BOKTIPSET 17:20

IMG_2769

I dagens Boktips hör du Lena Ekman berätta om två spännande böcker. ”Höglandet” av Steinar Bragi, och ”Källan” av Catherine Chanter.

Klicka här för att höra inslaget

Trevlig helg! /Julia

Kommentera

HMS Gotland

Julia och Calle fick en guidad tur på HMS Gotland. Klicka här för att lyssna till reportaget.

bild 4

IMG_7590

IMG_2422

IMG_2421

IMG_2426

IMG_2430

IMG_7592

bild 12

bild 11

Kommentera

Fokus med Annika Nilsson

fokus2 fokus1

 

Radio Actives programledare Julia och Göran har bestämt sig för att ta steget mot ett hälsosammare liv. Med sig på resan finns deras personliga tränare Annika Nilsson. Varje fredag 16:20 hör du Annika i programpunkten Fokus. Hon ger dig tips på träning & hälsa, och svarar också på lyssnarnas frågor. Har du frågor till Annika? Mejla julia@radioactive.se

Fokus sker i samarbete med Breeze fitness och Helsunt.

Här nedan kan du höra tidigare avsnitt av Fokus. Klicka bara på länken!

Avsnitt 1 Fokus

Avsnitt 2 Fokus

Avsnitt 3 Fokus 

Avsnitt 4 Fokus

Avsnitt 5 Fokus

Avsnitt 6 Fokus

Avsnitt 7 Fokus

Kommentera

Kontakt
Kontakta reklamavdelningen

Allmänna frågor

Radio Active
Sixten Sparres gata 2B
271 39 Ystad
E-post: info@radioactive.se

Lyssnarservice

Generellt nr: 010-102 25 00 Studion telefon: 0411-55 74 90
Lyssnarlinjen (telefonsvarare): 0411-55 74 99
Trafik & service telefon: 0411-55 74 90

Stäng

Skicka e-post