Nyheter

RSS Aftonbladet:

Cyndi LauperAC/DCChristian WalzColbie CallaitYstad 103.9
JUST NU SÄNDS
SOM SPELAR
HOLLY VALANCE - Naughty Girl
Tisdag 28 Mar, 2017
Annonser

Fredagskocken 26/2-16

Brorsans asiatiska oxsvansoppa

En soppa var det:
Ungefär så här, lägg till och dra ifrån som ni tycker. 

Svansen i vattnet och sen ner med resten helt oskalat och rensat, möjligen aningen avsköljt, roligast att laga lite slarvigt!

Banka ett par citrongräs. 

Skiva ingefära, en hel del. 

Några klyftor vitlök, knösade av kniven med skal o allt. 

Ett par lökar, nerskivade. 

Brukar ha i infrusna med koriandetrötter som jag sparat sen tidigare. 

Morötter

Purjolök

Något lagerblad, otippat kanske?

Limeblad i SMÅ mängder

Tamarind, brukar ha torkad frukt men det finns tamarindpasta. 

(Inslag av fredagskocken: Tamarind är en en tropisk frukt som tillhör ärtväxterna. Frukterna ser ut som bönskäror och smakar syrligt men fruktigt.)

Kan kryddas med nejlika och stjärnanis om man vill ha lite Vietnamesisk känsla över det hela. 

Kokas tills köttet ramlar av från kotorna. 

Rensas sen från knotor

Kokar sen buljongen en bra stund (timmar) utan kött men med benen. 

Buljong silas av och får sen en sista tusch av fisksås, lite soja om det behövs och risvinäger för extra syra. 

Får ett snabbt uppkok  vid servering.

Brukar sen bygga upp en skål med kött och valfritt grönt, häller sen på den heta buljong. Alternativt med en lunta tunna och blötlagda risnudlar.

Garnera med:

Hackad färsk chili

Färsk koriander

Har även stekt tunt skivad vitkål ganska hårt som garnityr, riktigt gott. 

Frågor på det?

Med vänliga hälsningar, Andreas (brorsan) 

Kontakt
Kontakta reklamavdelningen

Allmänna frågor

Radio Active
Sixten Sparres gata 2B
271 39 Ystad
E-post: info@radioactive.se

Lyssnarservice

Generellt nr: 010-102 25 00 Studion telefon: 0411-55 74 90
Lyssnarlinjen (telefonsvarare): 0411-55 74 99
Trafik & service telefon: 0411-55 74 90

Stäng

Skicka e-post