Nyheter

RSS Aftonbladet:

ArashAlicia KeyesChristian WalzLalehYstad 103.9
JUST NU SÄNDS
SOM SPELAR
HOLLY VALANCE - Naughty Girl
Tisdag 28 Mar, 2017
Annonser

Fredagskocken: confiterat anklår med persiljerotsporé, tranbärspicklade röda steklökar och Choucroute - 9 oktober 2015

kock

Fredagskocken bjöd den här veckan på ett fantastiskt confiterat anklår med persiljerotsporé, tranbärspicklade röda steklökar och Choucroute.

Så här lagar du rätten:

Confiterat anklår:

+ Salta anklåret med grovslat i några timmar.
+ Skölj av saltet och torka av ankan.
+ Smält ankfett i en ugnsform, lägg i anklåret, timjan, vitlök, svartpeppar och lagerblad.
+ Lägg aluminiumfolie på formen och kör den i ugnen på 80-100 grader i 8-12 timmar.

Persiljeretspure:

+Skala och slanta persiljerot.
+ Koka i mjölk till persiljeroten är jättemjuk.
+ Mixa i blender med smör, salt och lite citronsaft.

Choucroute:
+ Reducera vitt vin, viltvinsvinäger och äpplemust i en gryta. Lägg även i timjan, svartpeppar, salt och lagerblad.
+ Skär ner spetskål och brässera till det mjuknar. Smaka av med salt, peppar och citron.
+ Vid värmning, tillsätt smör.

Tranbärspicklade röda steklökar:
+ Skala röda steklökar.
+ koka med tranbär.
+ Dela lökarna på mitten och släng ner dem i lagen. Ge dem ett uppkok.
+ Ner med lökarna och lagen i en glasburk och stäng locket.

Njut!

Kontakt
Kontakta reklamavdelningen

Allmänna frågor

Radio Active
Sixten Sparres gata 2B
271 39 Ystad
E-post: info@radioactive.se

Lyssnarservice

Generellt nr: 010-102 25 00 Studion telefon: 0411-55 74 90
Lyssnarlinjen (telefonsvarare): 0411-55 74 99
Trafik & service telefon: 0411-55 74 90

Stäng

Skicka e-post